Nieuws

Microsoft hoopt op 1 miljard Windows 10-toestellen binnen 3 jaar

Microsoft zet alles op alles om zoveel mogelijk gebruikers op Windows 10 te krijgen, en hoopt binnen drie jaar de kaap van 1 miljard toestellen te ronden.

Microsoft wil binnen drie jaar Windows 10 op meer dan 1 miljard toestellen krijgen en zet alles in het werk om dat doel te bereiken.

Dat zei Windows-opperhoofd Terry Myerson woensdag tijdens de keynote op de eerste dag van Microsofts ontwikkelaarsconferentie Build. ""Geen enkel ander platform in eender welk ecosysteem is beschikbaar op 1 miljard apparaten"", aldus Myerson.

[related_article id=”161452″]

Om dat doel te bereiken is het voor Microsoft niet voldoende om Windows 10 op zo veel mogelijk nieuwe toestellen te krijgen. Gebruikers moeten ook overtuigd worden om hun oude toestellen te upgraden naar het nieuwe besturingssysteen, en daar knelde het schoentje in het verleden.

Een manier waarop Microsoft daar nu wel in hoopt te slagen, is door Windows 10 gratis aan te bieden aan bestaande gebruikers van Windows 7 en Windows 8. Dat zal vast heel wat consumenten weten te overtuigen, maar de reus uit Redmond moet ook zijn professionele klanten over de streep weten te trekken en dat zal een veel grotere uitdaging worden. Bedrijven hebben hun hele IT-infrastructuur vaak opgebouwd rond oude Windows-versies.

Als Microsoft ook bedrijven weet te overtuigen om over te stappen, en vervolgens erin slaagt om de kaap van 1 miljard toestellen te ronden, heeft het een veel sterker verhaal naar ontwikkelaars toe om voor Windows apps te bouwen.

De Windows Store en Windows Phone Store blinken vandaag niet uit in een groot aanbod aan kwalitatieve apps, maar wanneer beide appwinkels binnenkort worden samengevoegd en Microsoft gebruikers massaal kan overtuigen hun besturingssysteem te gebruiken op laptop, smartphone en tablet, zullen ontwikkelaars niet anders kunnen dan hier rekening mee te houden.

"Om dit allemaal te laten werken voor ontwikkelaars, moeten we ervoor zorgen dat [Windows 10] wijdverspreid wordt geadopteerd", besluit Myerson.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business