Nieuws

Windows 10-smartphone kan in desktop veranderen

Microsoft toont op Build een nieuwe technologie die een desktopervaring naar Windows 10-smartphones brengt wanneer ze op een monitor worden aangesloten.

Microsoft heeft op zijn Build-keynote getoond hoe zijn nieuwe technologie Continuum een desktopervaring naar Windows 10-smartphones brengt wanneer die worden aangesloten op een monitor.

Continuum werd eerder al door Microsoft onthuld als manier om te schakelen tussen de tablet- en desktopmodus op een Windows 10-pc. Als Microsoft ontwikkelaars kan overtuigen om mee te gaan in het universal apps-verhaal – waarmee dezelfde app kan draaien op computer, tablet, smartphone en Xbox – kan Continuum er ook voor zorgen om een desktopervaring naar de smartphone te brengen.

[related_article id=”161452″]

Joe Belfiore, vice-president Operating Systems bij Microsoft, toonde tijdens de keynote hoe de universal app van Excel op een smartphone met Windows 10 in de traditionele desktopweergave wordt weergegeven op de aangesloten monitor. Hij demonstreerde eveneens hoe content van telefoonapps – zoals de berichtenapp – kan worden gekopieerd naar de desktopapps.

Het hele idee heeft wat weg van de plannen die Canonical had met zijn Ubuntu Edge-smartphone. Ook daar was het de bedoeling dat de smartphone in een volledige desktopervaring zou kunnen voorzien wanneer hij op een monitor wordt aangesloten.

Continuum zal niet met bestaande Windows-smartphones compatibel zijn. De functionaliteit vereist nieuwe toestellen die in staat zijn om de weergave op twee schermen te ondersteunen. Microsoft gaf te kennen dat het hier in de toekomst meer informatie over zal geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business