Nieuws

Microsoft haalt Aero Glass terug in nieuwe Windows 10-preview

Microsoft maakt op de Build-conferentie van de gelegenheid gebruik om een nieuwe update voor Windows 10 uit te rollen. De derde al op een maand tijd.

Microsoft heeft van zijn ontwikkelaarsconferentie Build gebruik gemaakt om allerlei nieuwigheden in Windows 10 te belichten, en maakte ook een nieuwe update van de preview beschikbaar. Die brengt onder meer de terugkeer van Aero Glass.

De updates volgen elkaar in snel tempo op. Build 10074 is al de derde update die Microsoft uitrolt op een maand tijd. De nieuwe preview draait voornamelijk rond de verschillende veranderingen aan de interface die Windows 10 introduceert. Zo zien we ook de comeback van Aero Glass, de naam voor de transparante vensters in Windows Vista en Windows 7.

[related_article id=”161452″]

Volgens Microsoft was het een veelgehoord verzoek van Windows 10-testers om Aero Glass opnieuw naar OS te brengen, nadat het werd gedumpt in Windows 8. In deze nieuwe build wil Microsoft experimenteren met verschillende mogelijkheden om de transparantie opnieuw te introduceren.

De helft van de testers zal ‘normale’ transparante vensters te zien krijgen, terwijl er bij de andere helft nog een blur-effect aan wordt toegevoegd, zodat de content achter het actieve venster wordt vervaagd. “Als Windows Insiders het blur-effect leuk vinden, zullen we het op meer plaatsten introduceren en eventueel zelfs overwegen om het als standaard in te stellen in plaats van de gewone transparantie”, klinkt het in een blogpost.

Meer nieuws

Verder introduceert Microsoft een nieuwe Live Tile-animatie die de tegels meer 3D maakt en werkt het aan verbeteringen voor Continuum en de tabletmodus van Windows 10. Zo wordt de taakbalk vereenvoudigd in de tabletmodus en is het startscherm meer vergelijkbaar met Windows 8. De nieuwe build bevat ook enkele nieuwe geluiden en Cortana werd verder met het startmenu geïntegreerd. De digitale spraakassistent krijgt ook ondersteuning voor Bing Instant Answers, zodat je vragen kan stellen zoals “Wat is het uur in New York?”. Dit was eerder al mogelijk op Windows Phone

Wie de Windows 10-preview reeds op een toestel geïnstalleerd heeft, kan de nieuwe build via Windows Update binnen halen. De nieuwe build is ook beschikbaar als ISO-bestand via deze website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business