Nieuws

Dell onthult draadloos docking station

Het nieuwe docking station van Dell bant computerkabels van je bureau.

Computerfabrikant Dell bindt met zijn nieuw Wireless Dock de strijd aan met overtollige computerkabels op je bureau.

Traditionele docking stations bieden gebruikers meer verbindingsopties om hardwareapparaten of datadragers aan één laptop te verbinden. De Wireless Dock gaat nog een stap verder en elimineert de noodzaak om laptop en docking station fysiek te koppelen. Twee jaar geleden bracht Dell al een gelijkaardig apparaat op de markt met de D5000, maar nu komt de fabrikant met een krachtiger exemplaar. 

Dankzij de Wireless Gigabit (WiGig) technologie waarmee de Wireless Dock is uitgerust, kan je draadloos verbinding maken met het docking station vanaf je laptop. WiGig moet overdrachtsnelheden toelaten die tot tien keer hoger liggen dan een gewoon wifi-netwerk, zodat je alle randapparatuur zonder problemen draadloos kan aansluiten.

De Wireless Dock kan twee externe beeldschermen ondersteunen, zowel via displayport als VGA. Verder heeft het een HDMI in- en uitgang, een ethernetaansluiting, twee 2.0 usb- en drie 3.0 usb-poorten.

Momenteel is het docking station echter alleen nog maar compatibel met de Dell Latitude 7000 en Latitude 5000 notebooks, op voorwaarde dat je geopteerd hebt voor een configuratie met Intel Tri-Band Wireless-AC 17256. De Wireless Dock gaat over de toonbank voor 319,44 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business