Nieuws

Amazon test Tesla’s nieuwe batterij voor groenere datacenters

Amazon gaat voor groenere datacenters met de hulp van Tesla's pas aangekondigde batterij voor thuisgebruik en in bedrijven.

Amazon Web Services wil via een proefproject nagaan of het zijn datacenters groener kan laten werken door de nieuwe innovatieve Tesla-batterijen. Het dochterbedrijf van de bekende webshop Amazon is een van de grootste beheersbedrijven van datacenters wereldwijd.

 Elon Musk, CEO van Tesla

“We zijn zeer enthousiast om een pilootproject van 4,8 MWh met Tesla"s opslagbatterijen op te starten in Noord-Californië,” stelt James Hamilton, een vooraanstaande ingenieur bij Amazon Web Services.  Een succesvolle afronding van het project zou een doorbraak betekenen voor het gebruik van hernieuwbare energie in datacenters.

De Tesla-batterijen voor industrieel gebruik, de Powerpacks, moeten het mogelijk maken om de fluctuerende instroom van energiebronnen als zonnepanelen of windmolens op te slaan. “Ze helpen met het overbruggen van de kloof tussen de variabele productie van de bronnen en de constante energienoden van een datacenter,” verklaart Hamilton. 

Amazon en Tesla hebben het voorbije jaar al samengewerkt om de nieuwe technologie op punt te brengen. Nu volgt dus een uitgebreide praktijktest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business