Nieuws

1 op 10 Androidtoestellen draait op Lollipop

Het aandeel Androidtoestellen dat draait op Lollipop is in de afgelopen maand verdubbeld. 1 op 10 apparaten draait nu op de nieuwste Androidversie.

Het is weer het begin van een nieuwe maand. Dat betekent traditioneel dat Google met cijfers komt over de adoptie van de verschillende Android-besturingssystemen.

Vorige maand was de laatste versie van Android, versie 5, ook wel bekend als Lollipop, nog te vinden op 5,4 procent van alle Androidapparaten. Dat is deze maand bijna verdubbeld naar 9,7 procent. Versie 5.0 is verantwoordelijk voor 9 procen van het totaal, en de nieuwste update 5.1 staat op 0,7 procent.

[related_article id=”158901″]

Nog steeds draait het grootste deel van de Androidtelefoons op versie 4.4 Kitkat. Maar liefst 39.8 procent wordt door dit besturingssysteem aangedreven.

De adoptie van Android Lollipop is voor een groot deel afhankelijk van telefoonfabrikanten en telecomproviders. Die willen vaak een eigen skin of enkele aanpassingen in het besturingssysteem doorvoeren, alvorens deze uitgerold kan worden naar de eindgebruikers. Hierdoor laat Android Lollipop bij een aantal populaire toestellen nog steeds op zich wachten. Maar aangezien het relatieve aantal toestellen met Android 5.0 ten opzichte van vorige maand verdubbeld is, kan de voorzichtige conclusie worden getrokken dat de uitrol op gang begint te komen.

Ook Apple heeft zijn recentste adoptiecijfers bekendgemaakt. Het nieuwste besturingssysteem iOS 8, dat twee maanden eerder uitkwam dan Lollipop, heeft geen last van de eerder genoemde problemen; deze update was gelijktijdig voor alle ondersteunde toestellen beschikbaar. En dat is terug te zien in de cijfers. iOS 8 is geïnstalleerd op 81 procent van de toestellen, iOS 7 op 17 procent, en 2 procent draait op een oudere versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business