Nieuws

E-Commerce Platform reikt Belgische webshops een hand toe

Overheid en spelers in de Belgische e-commerce trekken structureel overleg op gang met het E-Commerce Platform.

De eerste vergadering van de nieuwe overlegkoepel E-Commerce Platform is een feit en moet groei in de e-retail stimuleren. Het platform brengt overheid, bank, sector- en werkgeversorganisaties bij elkaar om een vinger aan de pols te houden bij wat er speelt in de Belgische en mondiale e-commercewereld.

Met het gestructureerde overleg krijgen de Belgische bedrijven de mogelijkheid om problemen en handicaps aan te kaarten en samen aan oplossingen en innovaties te werken voor de sector.

Een initiatief dat bijvoorbeeld op de agenda staat is de ontwikkeling van een betrouwbaar online betaalplatform dat alle binnenlandse e-retailers zouden kunnen accepteren. Ook een aangepaste wetgeving rond nachtwerk en de verbetering van online veiligheid zullen de deelnemers aan het overleg bespreken.

Minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo en minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s Willy Borsus zijn de voornaamste vertegenwoordigers van de federale overheid op het E-Commerce Platform. Beiden verklaarden zich zeer enthousiast om ondersteuning te bieden aan de Belgische webshops.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business