Ballon Media en Standaard Uitgeverij lanceren samen Yieha, een digitaal platform om Belgische strips te lezen op je tablet of pc.

Advertentie

De twee grootste Belgische stripuitgevers, Ballon Media en Standaard Uitgeverij, lanceren samen het digitaal platform Yieha om strips aan te bieden op pc, iPhone en iPad.

De uitgevers kondigden hun plannen eind vorig jaar reeds aan op de Boekenbeurs, gevolgd door een testperiode begin dit jaar. Nu wordt het platform voor elke geïnteresseerde stripliefhebber toegankelijk gemaakt.

[related_article id=”160734″]

“Samen met Standaard Uitgeverij staan wij borg voor ongeveer 80% van het stripaanbod in Vlaanderen,” vertelt Alexis Dragonetti, CEO van Ballon Media. “Dat “papieren” leesplezier willen wij nu ook gaan aanbieden op je laptop, tablet of smartphone. Met alle voordelen en functionaliteiten van een performante digitale ervaring.”

In het aanbod zitten alle grote klassiekers uit de Belgische stripwereld, zoals Suske en Wiske, Jommeke, Amoras, Urbanus, Blake en Mortimer,  De Rode Ridder, Lucky Luke, de Kiekeboes, Largo Winch en De Kampioenen, om er een paar te noemen. De volledige catalogus van 800 titels kan je raadplegen via de website of de bijhorende app. Het aanbod zal bovendien in de komende maanden nog verder worden uitgebreid.

De strips kunnen worden aangeschaft voor een prijs vanaf 3,99 euro, of je kan ze huren gedurende 10 dagen vanaf 1,99 euro per strip. Van elk stripalbum kan een gratis preview worden ingekeken van de eerste bladzijden. Af en toe worden er ook promoties gedaan, waardoor je een album helemaal gratis kan lezen.

Op de website kan je strips huren, kopen, een prepaid-account openen en cadeaucheques schenken. Via de app kan je alleen stripverhalen aankopen, en natuurlijk ook lezen. Gekochte en gehuurde stripverhalen worden via je account gesynchroniseerd tussen apparaten.

Wij probeerden de app reeds kort uit op een iPad en waren aangenaam verrast door de kwaliteit en het gebruiksgemak van de app. Alleen lijkt het erop dat er momenteel nog geen complete reeksen van titels beschikbaar zijn, maar dat euvel zal vast in de komende maanden worden verholpen.

Wie Yieha graag zelf uitprobeert kan zich registreren als gebruiker via yieha.be. De applicatie is voorlopig alleen beschikbaar voor de iPhone en iPad, maar een Androidversie is in de maak. Die zou in het najaar moeten verschijnen.

Advertentie