Nieuws

Informaticus verdient meer buiten IT-sector

IT'ers verdienen gemiddeld meer in een bedrijf waarvan de kernactiviteit niet binnen de IT-sector ligt. Het verschil kan oplopen tot 15 procent.

In een vorig artikel zagen we al dat er grote verschillen zijn inzake IT-lonen. Binnen IT zijn er diverse profielen en salarissen. De IT-manager of CIO verdient tot drie keer meer dan zijn collega op de helpdesk.

Naast het profiel zelf, is er ook het type bedrijf. Als IT"er werk je dan best bij een IT-bedrijf. Of eerder in een IT-afdeling van een "gewoon" bedrijf? Of simpel gesteld: waar verdient de IT"er het meest?

Een informaticus zit, althans wat zijn salaris betreft, beter buiten de IT-sector dan dat hij bij een IT-bedrijf is tewerkgesteld. Want in dat geval ligt, zijn salaris 15 procent lager.

Dit loonverschil is  overigens niet nieuw. “In een IT-bedrijf is IT de kernactiviteit, terwijl in een doorsnee bedrijf IT-kennis minder voor handen is en mogelijk ook moeilijker in te schatten”, stelt Christel Van Wouwe van SD Worx, dat het onderzoek uitvoerde.

Let wel, het gaat enkel om verschillen in loon. Er zijn ook nog andere extralegale voordelen. Zo zijn IT-bedrijven vaker geneigd om hun IT-personeel uit te rusten met een bedrijfswagen dan dat bij "gewone" bedrijven het geval is.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business