Nieuws

Yotaphone wordt wit product: goedkopere versie in de rekken

Het Russische bedrijf Yota, dat zich vorig jaar in de kijker werkte met zijn originele smartphone, zal deze opnieuw uitbrengen. De Yotaphone wordt goedkoper, krijgt een software-upgrade en heeft nu ook een witte versie.

De Yotaphone, een Russische smartphone die zich vorig jaar onderscheidde door zijn creatieve design, wordt nu opnieuw uitgebracht met een interessanter prijskaartje, een upgrade naar Android Lollipop en een witte achterkant. De smartphone werkte zich in 2014 in de kijker door de integratie van niet één maar twee beeldschermen in het toestel, een klassiek amoledscherm vooraan en een e-ink-scherm achteraan.

De Yotaphone deed zijn best om het tweede scherm meer te laten zijn dan enkel een leukigheidje, maar het toestel liet toch al te vaak te veel te wensen over. Alleen de innovatieve durf van het design redde de smartphone van een buis in de recensie van onze reporter.

Het Russische bedrijf Yota komt nu dus met een make-over. Het verlaagt de prijs van € 699 tot € 599 en ook de software wordt aangepakt met de introductie van Android Lollipop.

Volgens de makers zijn door de upgrade niet alleen de prestaties en responsiviteit van de smartphone verbeterd, ook de camera – die voor de oorspronkelijke kostprijs wel zeer matig was – zou erop vooruit gaan. Verder voorziet de Yotaphone ook een witte optie naast het standaard zwarte omhulsel, maar wel alleen voor de achterkant. Het bedrijf zegt dat ze een helder uitzicht aan de voorkant wilden behouden, en vonden het contrast wel leuk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business