Microsoft zou werken aan een nieuwe iPhone-app met de naam Flow, die nauw samenwerkt met Outlook en e-mails reduceert tot vloeiende conversaties.

Microsoft is naar verluidt bezig met de ontwikkeling van een nieuwe chatapp voor smartphones. Het nieuwe programma debuteert op iPhones en werkt goed samen met Outlook.

Volgens de details, ontdekt op een publiek toegankelijke website, heet de nieuwe app Flow en is hij ontworpen voor “snelle, vloeiende en natuurlijk gesprekken”, zonder “onderwerpen, begroetingen of handtekeningen”. Het idee is om snel met je e-mailcontacten te communiceren buiten je reguliere mailbox om.

De details werden naar buiten gebracht door Twitter-gebruiker h0x0d. Hij vond een beschrijving van de app op een downloadpagina gemarkeerd als "Microsoft Confidential". Het bestaan van Flow moet nog bevestigd worden door het bedrijf, maar de tot nu toe bekende gegevens zien er plausibel uit.

Flow wordt voor Outlook wat Qik voor Skype is. Microsoft lanceerde Skype Qik vorig jaar als lichtgewicht videodienst die eenvoudiger en sneller te gebruiken is dan standaard Skype. Flow klinkt ook als iets dan sneller werkt dan Outlook en het geeft Microsoft een entree in de steeds voller wordende markt van chatapps.

Als de details van Flow inderdaad kloppen dan heeft de app een onlosmakelijke connectie met Outlook, in plaats van dat het een los product is. Het is interessant dat Microsoft ervoor kiest om de app eerst naar de iPhone te brengen. Outlook is eerder dit jaar op het apparaat van Apple verschenen nadat Microsoft Accompli had overgenomen en opnieuw in de markt heeft gezet. In korte tijd is het een van de beste mailapps op iOS geworden.