Nieuws

VR-bril met eye-tracking maakt virtual reality nog intenser

De VR-bril van FOVE heeft ingebouwde eye-tracking, zodat de virtuele omgeving kan reageren op waar je naar kijkt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Virtual reality is in volle ontwikkeling. Oculus neemt het voortouw en de verwachting is dat deze VR-bril de toekomst van gaming zal gaan bepalen. Op Kickstarter is echter een headset gelanceerd die potentieel een nog grotere impact zal hebben. De FOVE voegt namelijk een nieuw aspect toe aan virtual reality: eye-tracking.

Dit maakt de mogelijkheden voor een nog realistischer onderdompeling in een virtuele wereld eindeloos. Met de FOVE kun je namelijk focussen op objecten, mikken met je ogen, oogcontact maken met personages en interageren met je omgeving.

Doordat de FOVE weet waar je kijkt is deze in staat de capaciteit van de grafische engine efficiënter in te zetten. Want waar je niet kijkt, hoeft ook niets scherp te worden weergegeven.

Voor gaming is eye-tracking ook een aanwinst. Wanneer een spel weet waar je kijkt, kan het daarop reageren. Zo kan een karakter bijvoorbeeld toelichtingen geven wanneer je naar een object kijkt, of vriendelijk lachen wanneer je oogcontact maakt. Daarnaast maakt de toevoeging van eye-tracking virual reality een potentieel waardig alternatief voor besturing door middel van controller of muis en toetsenbord. FOVE is al in gesprek met meerder game-ontwikkelaars.

De FOVE heeft zich ook reeds bewezen als prothese. In onderstaande video kun je zien hoe een jongetje door middel van het apparaat een koor begeleid op de piano, zonder de toetsen aan te raken.

De VR-bril heeft een 5,8 inchscherm met 2560×1440 pixels en een kijkhoek van meer dan 100 graden. Uiteraard heeft het apparaat ook een headtrackingsensor. De eyetracker is LED infrarood en registreerde in een eerder prototype 30 fps. Dat is erg minimaal voor eye-tracking. Het model op Kickstarter heeft een 120 fps eyetracker.

Een FOVE-headset kost 399 dollar. Naar verwachting zullen de eerste modellen in de lente van 2016 worden verscheept.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business