Nieuws

Lenovo’s Thinkpad 10 zet je handschrift om in tekst

De volgende generatie Thinkpad 10 zakelijke tablets van Lenovo draaien op Atom-quadcoreprocessors van Intel voor een goede Windows 10-ervaring.

Een van de laatste aankondigingen van het evenement Tech World in Beijing is de Thinkpad 10, tweede generatie zakelijke tablet van Lenovo. De nieuwe 10,1 inchversie heeft erg veel weg van zijn voorganger, maar beschikt over enkele leuke nieuwe functionaliteiten terwijl het de verkoopprijs probeert te beperken rond 549 dollar.

De Thinkpad zal op het nieuwe besturingssysteem Windows 10 draaien op Intels laatste Atom chipset: de Z8500 of Z8700 quadcoreprocessor. Het scherm heeft met 1.920 bij 1.200 pixels dezelfde resolutie als de eerste generatie. Voor extra stevigheid is de tablet voorzien van Gorilla Corning Glass 3. Het is mogelijk tot 128 GB aan opslag te krijgen en 4 GB intern geheugen. De aansluitingen zijn USB 3.0, mini-HDMI en micro-SD. De Thinkpad weegt 617 gram en de afmetingen zijn 25,7 bij 17,7 bij 0,9 centimeter.

Een van de grootste vernieuwingen zit in de stylus. De Thinkpad Pen Pro is gekoppeld aan software van Writelt om dingen die je schrijft om te zetten naar tekst op je scherm. Volgens de beschrijving werken de stylus en software samen met ‘bijna alle’ programma’s.

De consument heeft keuze uit een 3G- of 4G-versie. Verder beschikt de tablet over een aantal extra en optionele zakelijke veiligheidsopties, zoals een vingerafdrukscanner en een smartcardlezer. Lenovo biedt tevens tegen een extra prijs een reeks accessoires aan. Twee verschillende toetsenborden – de Thinkpad 10 Folio Keyboard voor 110 dollar of het Ultrabook Keyboard voor 119 dollar. Dit iets wat je in je achterhoofd moet houden als je naar het prijskaartje kijkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business