Nieuws

Google+ is niet dood (volgens de Google+ topman)

Google+ verliest een van zijn meest populaire functies, maar het team achter het netwerk houdt zich sterk dat een nieuwe invulling het platform zijn tweede adem zal geven.

google plus

Het team achter Googles sociale netwerk blijft in zijn potentieel geloven, ondanks de aankondiging dat de relatief populaire fotofunctie van Google+ afgesplitst zal worden. “Google+ zal veranderen,” liet manager Bradley Horowitz weten op Google I/O, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf. Hij verklaart dat het netwerk nog altijd alive and kicking is, maar dat er “een renaissance is in het denken over wat Google+ is en waar het voor staat.”

Eerder op het evenement lanceerde het bedrijf het nieuws dat het een aparte app zal uitbrengen, Google Photos, om beelden naar op te laden en te delen. Dat bericht stuurde gemengde signalen over de toekomst van Google+, waartoe die functie op dit moment behoort. Googles sociale netwerk is nooit echt van de grond gekomen, maar het fotogedeelte kon vele gebruikers bekoren.

Waarom dan de afscheiding? Horowitz stelt vast dat die functie niet meer paste in de nieuwe doelstelling van het sociale netwerk: mensen verbinden door gedeelde interesses. “Het is niet duidelijk hoe het beheer van persoonlijke foto’s aansluit met de missie van Google+,” zegt hij daarover. Collections, een toekomstige Google+ feature die gelijkaardig is aan de prikborden van Pinterest, zou dat wel moeten doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business