Nieuws

Lancering Windows 10 doet computermarkt pijn

De verkoop van de traditionele computer zakt voor het vierde jaar op rij en Windows 10 heeft daar een hand in.

De gratis upgrade naar Windows 10 maakt het voor consumenten minder interessant om een nieuwe pc aan te schaffen, en dat zal de markt voelen. Onderzoeksorganisatie IDC voorspelt een inkrimping van 6,2 procent in 2015. Zij zien de gewone consument zich niet meteen naar de ICT-winkel reppen na de kosteloze upgrade, en ook bedrijven zullen eerder een afwachtende houding aannemen tegenover het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

“Microsoft en pc-verkopers moeten gebruikers nog altijd overtuigen van de voordelen van het nieuwe besturingssysteem en de nieuwe computers, wat enige tijd zal vragen,” verklaart Loren Loverde, vicepresident van Worldwide PC Trackers.

Ook voor 2016 berekende IDC een daling van de verkoop, maar in de jaren daarna zou die weer stilletjes moeten aantrekken. De huidige negatieve evolutie is niet volledig te wijten aan Microsoft. IDC stelt dat consumenten eerder geld zullen spenderen aan smartphones, tablets en hippe wearables zoals smartwatches zodra de feestdagen weer zijn aangebroken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business