Game Mania lanceert eerste Belgische eSports-toernooi

Deze zomer vindt het eerste Belgische eSports-toernooi plaats. Het moet het grootste competitieve gaming-event worden van de Benelux.
Adam Ziaja / Shutterstock.com

Deze zomer organiseert Game Mania de eerste editie van het eSports Festival in de Ghelamco Arena in Gent.

eSports staat voor electronic sports en is een sportdiscipline waarbij gamers het tegen elkaar opnemen tijdens toernooien en competities. eSports maken al langer deel uit van de gamingcultuur, maar kenden vooral de laatste jaren een flinke opmars. In de afgelopen vijf jaar zijn de prijzengelden en het aantal toeschouwers exponentieel gegroeid, waardoor professionele gamers er makkelijk hun boterham mee kunnen verdienen.

In Azië, de Verengide Staten en enkele van onze buurlanden zijn eSports al ontzettend populair. Zo is de online streamingdienst Twitch, waarop deze evenementen worden uitgezonden, tijdens de piekuren in de VS groter dan CNN. In België zijn eSports nog niet doorgebroken, maar daar hoopt Game Mania deze zomer verandering in te brengen.

Van vrijdag 3 juli tot en met zondag 5 juli organiseert de gamingwinkel in de Ghelamco Arena in Gent de eerste editie van het eSports Festival, een driedaags evenement met toernooien voor professionele spelers. Het is naar eigen zeggen het grootste competitieve gamingevent in de Benelux, met een prijzenpot van 30.000 euro.

De games waar het om zal draaien zijn League of Legends en FIFA 15. Op de agenda staan zowel internationale competities, waar de wereldtop van videogaming het tegen elkaar opneemt, als een uitsluitend Belgische competitie. Daarnaast wordt ook een grote lanparty georganiseerd, waar 600 gamers kunnen deelnemen aan games als Call of Duty 4, Counterstrike: Global Offensive, FIFA 15, Hearthstone en Starcraft II. Meer informatie vind je op deze website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business