Nieuws

USB Type-C wordt ook Thunderbolt 3

De toekomst van USB-C lijkt gebeiteld nu ook Thunderbolt zich achter de nieuwe USB-stekker schaart met hallucinante snelheden tot 40 Gbps.

Op Computex heeft Kirk Saugen, de SVP en general manager van de Client Computing Group van Intel aangekondigd dat de Thunderbolt 3 ook USB Type-C gaat ondersteunen.

De Thunderbolt 3 wordt een soort superhost voor zowel USB 3.1, DisplayPort 1.2, PCI Express Gen 3 en de Thunderbolt standaard. “Dit betekent dat Thunderbolt de beste Type-C gaat zijn die je kan vinden”, zei Jason Ziller, de Director of Thunderbolt Marketing van Intel. “Voor het eerst is een computer poort in staat om te verbinden met Thunderbolt apparaten, elke display en miljarden USB apparaten.”

De Thunderbolt 3 ondersteunt snelheden tot 40 gigabit per seconde. Dat is vier keer sneller en met twee keer meer video-bandbreedte dan welke kabel dan ook, terwijl je ondertussen ook nog je apparaat kan opladen aan maximaal 100 watt.

Dat betekent dat je bijvoorbeeld een uur aan GoPro beelden in 4k binnen een minuut kan overzetten met deze kabel.

Intel zegt dat de eerste apparaten die de poort zullen ondersteunen voor het einde van dit over de toonbank zullen gaan, en verwacht groeiende ondersteuning in 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business