Apple roept Beats-luidsprekers terug wegens brandgevaar

De batterijen in de Beats Pill XL-luidspreker kunnen oververhitten en, in uitzonderlijke gevallen, in brand schieten.

Beats Pill XL

Apple heeft aangekondigd dat het een wereldwijde terugroepactie start voor de Pill XL-luidspreker van Beats. Het bedrijf had op zich niets te maken met de ontwikkeling van de bluetooth-luidspreker die in 2013 werd gelanceerd, hij zat al in het productenpallet toen Apple Beats overnam.

Tot nog toe zou Apple weet hebben van acht gevallen waarbij de Beats Pill XL te heet wordt, een gebruiker zou daar brandwonden aan hebben overgehouden. Alleen al in de Verenigde Staten en Canada gaat het over 230.000 luidsprekers die terug naar de fabriek moeten.

Consumenten die hun luidspreker terugsturen, krijgen van Apple 300 euro terugbetaald, ofwel in de vorm van krediet voor Apple-producten, ofwel via een elektronische overschrijving.

De speaker moet rechtstreeks bij Apple ingeleverd worden, je kan hem niet terug naar de winkel brengen waar hij werd gekocht. Daarvoor moet je je eerst op de site aanmelden, waarop Apple je een gefrankeerde doos zal zenden om het ding terug te sturen. De terugbetaling zou dan binnen de drie weken in orde moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business