Nieuws

Microsoft toont nieuwe Windows 10-hardware

Tijdens Computex heeft Microsoft diverse apparaten van fabrikanten laten zien die speciaal ontworpen zijn voor Windows 10.

Microsoft onthulde deze week tijdens de presentatie van Windows 10 op Computex in Taiwan ook een nieuwe reeks pc’s, laptops en tablets die ontworpen zijn om met het nieuwe besturingssysteem te werken.[related_article id=”167586″]

Naast de eerder deze week getoonde Asus Transformer Book T100HA, stond op het podium ook een nieuwe versie van Dells 15 inch XPS-laptop. Deze versie leent het nagenoeg ‘randloze scherm’ InfinityEdge van zijn 13 inchbroertje. Verder een HP-tablet met “revolutionaire mogelijkheden tot het maken van notities”.

Nick Parker, vicepresident van Microsofts Original Equipment Manufacturer Division, laat ook nog een andere product van HP zien. Een 2-in-1-apparaat met een magnetische scharnier voor flexibiliteit. Net als bij de tablet krijgt het apparaat een pen die gebruikers in staat stelt direct aantekeningen te maken in Edge, de vervanger van Internet Explorer.

Ook Toshiba laat Windows 10 debuteren op een 2-in-1-apparaat. De Toshiba Astrea beschikt over een scherm met 4K-resolutie en camera voor gezichtsherkenning via Windows Hello.

Twee krachtige alleskunners maken het plaatje compleet. De Asus Zen AIO 240 heeft een Intel i7-processor, een 3D-camera en een GT6960M grafische chip. Microsoft bestempelt het systeem als uitermate geschikt voor games. De Acer Aspire Z3-710 beschikt over diverse aanraakmogelijkheden en kan op diverse manieren samengesteld worden.

Microsoft stelt dat al deze nieuwe apparaten ideaal zijn voor Windows 10 bij de lancering op 29 juli. Opvallend was wel dat Microsoft zelf geen nieuwe hardware heeft aangekondigd op Computex.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business