Nieuws

MSI-laptop laat je gamen zonder handen

De Taiwanese harwardeproducent MSI broedt op een gamelaptop waarbij gebruikers via eye tracking met oogbewegingen kunnen spelen. Op IT-conferentie Computex stelde het een demo voor.

Een spel spelen aan de hand van je oogbewegingen: het klinkt als een gimmick, maar hardwareproducent MSI stelde op IT-conferentie Computex een uitgebreide demo voor. Tijdens het evenement, dat plaatsvindt in Taiwan, konden bezoekers een prototype van de techniek op een prototype van de MSI GT72 testen.

Er is geen omstandige opstelling voor nodig om met handsfree gamen van start te gaan, het enige dat je moet doen is een korte configuratie doorlopen om je oogbewegingen te synchroniseren met het Tobii EyeX tracking systeem van de laptop. Drie infrarood sensoren onder het scherm ondersteunen de technologie.

Of je helemaal handsfree kan gamen, hangt wel van het spel af dat je voor je hebt. Uitverkorenen konden op Computex de gameklassieker Assasin’s Creed uitproberen. Oogbewegingen nemen het draaien met de camera over, maar bewegingen en acties in de game worden nog wel uitgevoerd met een toets- of muisklik. MSI stelde daarnaast ook een videospeldemo voor waarbij men punten scoorde door naar specifieke objecten te kijken.

Het bedrijf is van plan om de nichelaptop na Computex officieel te lanceren, nadat er nog wat gesleuteld is aan het design. Het maakte nog niet bekend in welke prijsklasse het toestel zou vallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business