Vacature wijst op nieuwe versie van Google Glass

Een vacature op de website van Google lijkt er op te wijzen dat het bedrijf volop aan een nieuwe versie van zijn Google Glass sleutelt. Wanneer die zou komen, is echter nog niet duidelijk.

Google zoekt naar een Advanced Technology Manufacturing Engineer, zo ontdekte Business Insider. Op zich is dat niet zo opmerkelijk, maar de man of vrouw die de job invult, moet zich wel gaan bezighouden met een nieuwe versie van Glass, de computerbril die Google tot januari verkocht.

Google Glass

Volgens Google wordt de kandidaat mee verantwoordelijk voor de engineering van de bril en moet hij of zij helpen om met een design voor de dag te komen dat gemakkelijk geproduceerd kan worden.

Verder moeten kandidaten die zich aangesproken voelen, ervaring hebben met het lanceren van consumentenproducten en weten hoe de productie van bepaalde goederen snel opgeschaald kan worden.

Eerder raakte al bekend dat Google aan een nieuwe versie van Glass bezig was, in samenwerking met de Italiaanse brillenfabrikant Luxottica, de fabrikant van onder meer Ray-Ban en Oakley.

In januari liet Google nog weten dat de verkoop van de eerste versie van de bril zou stopgezet worden. De ontwikkeling van nieuwe versies werd daarna toevertrouwd aan Tony Fadell, de medeoprichter van Nest, dat door Google in 2014 was overgenomen. Het bedrijf liet toen weten dat de bril toe was aan een “strategy reset”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business