Nieuws

iPad kan eindelijk multitasken dankzij iOS 9

We hebben er lang op moeten wachten, maar voortaan ondersteunt de iPad twee actieve schermen, vergelijkbaar met Windows 8.

Nadat Apple alle nieuwtjes heeft getoond rond iOS 9 op smartphones, is het tijd voor tablets om iOS 9 te laten zien. De grootste vernieuwing is zonder twijfel de mogelijkheid om echt te multitasken. Je kan nu echt twee vensters naast elkaar openen. Het ziet er exact hetzelfde uit als in Windows 8, bijzonder frappant. Je kan het formaat van het venster zelf kiezen naargelang je dat wilt: 50 / 50 of 70 / 30.

Naast multitasken krijgt de iPad ook eindelijk picture-in-picture. Zo kan je zonder problemen een livestream volgen, terwijl je doorheen je emails kijkt of op het internet surft. Opnieuw frappant dat Apple dit als een geweldig nieuwtje presenteert, want deze functie zit al veel langer in Android en Windows, maar deze functie maakt de iPad wel opeens een stuk krachter.

Het vernieuwde SplitView, twee apps tegelijk open, is enkel beschikbaar op de iPad Air 2. Picture-in-picture kan al vanaf de iPad Air of iPad Mini 2. SlideOver (nieuwe app openen terwijl de andere actief blijft op de achtergrond) kan ook vanaf de iPad Air of iPad Mini 2.

De iPad krijgt ook een nieuw toetsenbord waarmee je handig dankzij sneltoetsen kan knippen en plakken. Niets baanbrekend, maar het maakt de iPad opnieuw een beetje meer een laptopvervanger. Je kan voortaan ook twee vingers op het toetsenbord houden en vegen. Hiermee kan je accuraat de cursor in het tekstveld veranderen van richting voor kleine wijzigingen.

iOS 9 heeft trouwens voortaan nog maar 1,8 GB ruimte nodig, in tegenstelling tot 4,6 GB voor iOS 8. Je kan een beta van iOS 9 downloaden vanaf juli. De definitieve versie mogen we in de herfst verwachten, vermoedelijk met de lancering van de nieuwe iPad- en iPhone-toestellen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business