Nieuws

Kickstartersucces Ouya mogelijk opgeslokt door Razer

Het bedrijf is volop bezig met de onderhandelingen om Android miniconsole Ouya te verkopen. De deal is nog niet finaal, maar toch enigszins verrassend.

Ouya is in 2012 gestart als een Kickstartersucces dat een kleine Android miniconsole op de markt wilde brengen. Met de console wilde Ouya een platform bieden aan de talrijke ontwikkelaars om Android-spellen fatsoenlijk met een controller te spelen op een televisie in plaats van een tablet of smartphone. De campagne werd een succes en klokte af op 8,6 miljoen dollar.

Na de succesvolle campagne haalde Ouya nog eens 15 miljoen dollar extra op begin 2013. Er ging ook het gerucht de ronde dat het van de Chinese e-commerce gigant Alibaba 10 miljoen dollar heeft gepompt in Ouya. Verschillende ontwikkelaars (Towerfall) begonnen heel enthousiast exclusief voor de Ouya te ontwikkelen, maar wanneer het succes uitbleef, zijn ze allemaal naar concurrerende platformen getrokken.

De 64.000 mensen die via Kickstarter de campagne steunden, was niet breed genoeg voor een degelijke lancering. De Ouya werd daarna in de winkel gelegd, met beperkt succes. Op vele vlakken was de Ouya eigenlijk iets te ver zijn tijd vooruit. Na de Ouya hebben verschillende Silicon Vally-fabrikanten zich op de markt gestort met de Roku, Chromecast en Fire TV.

Razer, heel bekend om zijn gaming hardware, heeft interesse in Ouya en staat al redelijk ver in de onderhandelingen. Voor Razer kan Ouya een uitstekende uitbreiding zijn voor hun portfolio. Voorlopig zijn er nog geen extra details bekend rond de prijs en eventuele ontslagen bij Ouya, maar er wordt druk genegotieerd om zoveel mogelijk werknemers in dienst te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business