Nieuws

Apple werkt aan Street View-concurrent

Apple rijdt met camera’s de wereld rond en maakt foto’s van alle huizen en straten. De beelden moeten uiteindelijk dienen voor een concurrent voor Googles Street View.

“Data verzamelen die gebruikt zullen worden om Apple Maps te verbeteren”. Zo omschrijft Apple op zijn website een project waarbij het auto’s met camera’s op de weg stuurt om beelden te maken van wegen en huizen. Het bedrijf zegt niet meteen dat het aan een concurrent werkt voor Googles Street View, maar daar lijkt het wel erg op.

Apple rijdt al een tijdje rond met wagens die met grote camerasystemen op het dak zijn uitgerust. Aanvankelijk voedde dat de speculaties dat het bedrijf aan een zelfrijdende auto zou werken, maar nu lijkt alsof de wagens vooral aan de slag waren om foto’s te verzamelen voor zijn Street View-concurrent. Net als bij Street View zullen overigens ook bij Apple nummerplaten en gezichten onherkenbaar gemaakt worden om de privacy te respecteren.[related_article id=”167956″]

Volgens de website van Apple zullen de auto’s de komende weken opduiken in verschillende Amerikaanse staten, maar ook in Ierland en Groot-Brittannië.

Het toevoegen van Street View-achtige foto’s moet Apple Maps beter laten concurreren met het aanbod van Google. Na de lancering van Maps in 2012 kreeg Apple heel wat kritiek te slikken omdat de kaarten vol fouten zaten. De kritiek werd zo hevig dat topman Tim Cook er zich toen persoonlijk voor verontschuldigde. Cook ging zelfs zo ver dat hij klanten aanraadde om alternatieve diensten te gebruiken, zoals Google Maps, tot Apple alle onvolkomenheden had rechtgezet.

Sindsdien heeft het bedrijf hard gewerkt om de accuraatheid van Maps te verbeteren en de dienst bruikbaarder te maken. Op de WWDC liet Apple weten dat zijn servers momenteel zo’n vijf miljard aanvragen per week krijgt van klanten die Maps willen gebruiken.

Nog een andere update die Apple klaarstoomt voor Maps heet Transit. Die maakt het voor gebruikers mogelijk om vertrektijden en dienstregelingen te raadplegen van het openbaar vervoer zoals treinen, bussen en metro’s. Als een gebruiker op een bepaald treinstation tikt, zal het programma bijvoorbeeld alle tijden laten zien die voor dat station gelden. Ook de in- en uitgangen van grote stations kunnen met Transit gevonden worden.

Ondanks alle inspanningen van Apple wordt Google Maps over het algemeen nog altijd beschouwd als de betere optie, met meer features en een hogere betrouwbaarheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business