Nieuws

Skype for Web nu ook bij ons beschikbaar

De bètaversie van Skype for Web is nu beschikbaar voor iedereen, inclusief Chromebook- en Linuxgebruikers.

De populaire videochatdienst Skype wil het zijn gebruikers nog makkelijker maken om in contact te blijven met vrienden en kennissen. Daarvoor heeft het Skype for Web bedacht. Deze dienst doet wat het zegt: je logt in op de website en dan kan je van daaruit chatten met je contactpersonen.

Skype zorgt er namelijk voor dat al je gesprekken en contacten automatisch synchroniseren tussen al je toestellen waarop je de app hebt geïnstalleerd. Een andere nieuwigheid is de weergave van contactpersonen en gesprekken: in plaats van twee verschillende lijsten, verschijnen ze nu allemaal in één en dezelfde lijst. Skype noemt het zelf de ‘timeline view’, en het doet inderdaad denken aan de tijdslijn van Facebook.

Nieuwe gebruikers van Skype for Web mogen overigens niet vergeten de waarschuwingen aan te zetten. Anders krijg je geen bericht van nieuwe gesprekken of videochats.

De dienst was al even beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en doet nu dus ook België en Nederland aan. Ook Chromebook- en Linuxgebruikers hebben nu toegang tot de wereldwijde bètaversie.

Het grote voordeel is dat je het programma niet noodzakelijk meer moet downloaden op je computer. Skype richt zich hiermee op gebruikers die de dienst vooral gebruiken op een mobiel toestel, en slechts af en toe een groter scherm willen gebruiken. Wie geregeld in een internetcafé komt, ziet zich nu ook verzekerd van toegang tot zijn contactenlijst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business