Nieuws

BitTorrent laat je bestanden delen via QR-codes

BitTorrent heeft een nieuwe app op de markt gebracht waarmee je foto’s en video’s kan delen met vrienden via een QR-code.

Eén van de belangrijkste producten van BitTorrent is momenteel zijn Sync file-sharing technologie. BitTorrent heeft aangekondigd dat het deze technologie gaat toepassen in de nieuwe service BitTorrent Shoot, een app voor iOS, Android en Windows Phone.

Met Shoot kan je snel foto’s en video’s delen met je vrienden over verschillende platformen. Net zoals bij Airdrop is het echter wel nodig om dicht bij elkaar in de buurt te zijn om Shoot te kunnen gebruiken. Dit komt doordat Shoot gebruik maakt van QR-codes. Wanneer je een foto wilt delen, kies je deze in de app en een QR-code zal verschijnen. De ontvanger dient dan enkel deze code te scannen met zijn smartphone en de foto zal overgezet worden.

De mogelijkheid om snel foto’s naar vrienden te sturen die gebruik maken van een ander platform klinkt opwindend, maar dit is een probleem dat grotendeels al is opgelost. Zo kan je al foto’s over verschillende platformen versturen via chatprogramma’s, of zelfs eenvoudigweg met behulp van MMS.

Een groot voordeel aan Shoot is dat niets naar de service opgeladen moet worden. Of dit opweegt tegen het feit dat de service gebaseerd is op QR-codes, valt nog af te wachten. De app kan gratis geïnstalleerd worden, maar na het delen van drie foto’s, zal gevraagd worden voor de app te betalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business