Nieuws

Apple roept harde schijven iMac terug

Er is een defect aan het licht gekomen bij een optionele 3TB harde schijf geleverd bij de iMacdesktop. Apple zal de harde schijf kosteloos vervangen.

Apple is gestart met een vervangingsprogramma voor defecte harde schijven van 3TB die het bij sommige 27 inch iMac desktops leverde. Die specifieke iMacs werden tussen december 2012 en september 2013 verkocht. Apple stelt dat de harde schijven “in bepaalde situaties kunnen crashen.”

Het bedrijf heeft nu gebruikers gecontacteerd die een valabel e-mailadres opgaven tijdens het registratieproces van hun iMac, om hen te informeren over het programma. Eigenaars die geen bericht hebben ontvangen maar vermoeden dat ze recht hebben op een vervanging van hun harde schijf, kunnen dat via een website nagaan aan de hand van het serienummer van de computer.

Die harde schijf van drie terabyte was een optie die kopers konden nemen bij hun iMac, het was geen onderdeel van het basismodel. Gebruikers die ondertussen al een vervanging betaalden na het verlopen van de garantieperiode kunnen een terugbetaling eisen.  Het programma loopt officieel tot 19 december 2015, maar eigenaars kunnen tot drie jaar na de aankoop van een getroffen toestel er beroep op doen. De vervanging gebeurt via Apple of via een erkende serviceprovider.

appledefectimac

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen