Nieuws

Tumblr lanceert Youtube voor GIFs

Fans van het bekende blogplatform Tumblr kunnen voortaan makkelijker bewegende prentjes met elkaar delen. Procrastineren was nog nooit zo tof.

Voor zij die niet thuis zijn in de wondere wereld van het bloggen en prentjes delen: GIFs zijn bewegende prentjes die je de indruk geven dat je een filmpje aan het bekijken bent:

Tumblr lanceerde eerder deze maand al een zoekmachine om makkelijk bewegende prentjes te kunnen vinden, en met Tumblr TV gaat het nog een stapje verder. Het deel ‘TV’ betekent dat gebruikers knoppen krijgen om mee te werken, zoals spelen, pauzeren, vooruitspoelen en terugspoelen. Bovendien kunnen gebruikers met de functie de GIFs afspelen op een volledig scherm.

Dat klinkt allemaal wel heel leuk, maar we hebben toch onze bedenkingen. De kwaliteit van de afbeeldingen is bijvoorbeeld nooit goed genoeg om toonbaar te zijn op groot scherm. Het is ook niet mogelijk om de afbeeldingen te delen buiten Tumblr; een gemiste kans om een ruimer publiek aan te spreken. Nochtans is het voor mensen zonder account wel mogelijk om de bibliotheek te bekijken.

De bibliotheek bestaat uitsluitend uit GIFs die reed geüpload zijn op de website. Eens je met andere woorden een afbeelding op je blog zet, maak je die automatisch beschikbaar voor de ganse wereld. Het doel van de nieuwe functie weze duidelijk: nieuwe zieltjes winnen met geestige gimmicks. Het wordt nu immers makkelijker dan ooit om GIFs op te slagen, bij je favorieten te zetten en te delen met iedereen die er geen behoefte aan heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business