Nieuws

Malwarebytes geeft gebruikers van illegale kopie gratis licentie

Iedereen die bewust of onbewust een illegale kopie van anti-virusprogramma Malwarebytes gebruikt, krijgt van het bedrijf een jaar lang gratis bescherming.

Securitysoftwarebedrijf Malwarebytes gaat personen die nu gebruik maken van hun anti-virusprogramma met een illegale licentie twaalf maanden gratis bescherming aanbieden met een legale versie. Het bedrijf wil zo de talrijke piraatkopieën aan banden leggen.

CEO Marcin Kleczynski slaat zelf mea culpa voor de vele illegale licentiesleutels: in de begindagen van zijn onderneming koos hij een “zeer onveilig licentiesleutel algoritme”, wat kopiëren gemakkelijk maakte. “Het probleem met piraatlicenties is dat ze kunnen botsen met legale versies gewoon door hun enorme aantallen,” zegt Kleczynski. “Ja, het is onnozel, en ja, dit is letterlijk het eerste waar een professioneel softwarebedrijf aan denkt als je aan een programma werkt om licentiesleutels te genereren, maar wanneer je een product maakt voor maar enkele personen ben je niet bezig met die details.”

Onder gebruikers van de illegale kopieën van Malwarebytes zitten zowel onwetende mensen als bewuste piraten. Het bedrijf zag maar één manier om de vele piraatversies van het anti-virusprogramma eruit te werken zonder die eerste groep te straffen: iedereen krijgt Malwarebytes een jaar lang gratis. Ondertussen heeft het bedrijf zijn algoritmes ook aangepast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business