Nieuws

Microsoft vijzelt tempo Windows 10 previews op

Micorosft voert het tempo waarop het zijn previews uitbrengt stevig op. Een dag na versie 10158, komt het bedrijf al met een opvolger, die een interessante verandering bevat.
Windows 10
De nieuwe, officiële wallpaper van Windows 10

Een dag nadat Microsoft zijn laatste preview van Windows 10 voor pc uitbracht, heeft het alweer een volgende versie op het Windows Insider publiek losgelaten. Gisteren lanceerde het Build 10158, vandaag komt het al met Build 10159 op de proppen.

Waarom die versnelling? Daar zit alleszins de naderende officiële lanceringsdatum van Windows 10 iets voor tussen. Het bedrijf lijkt in de laatste rechte lijn voor de finish te zitten en wil nu zijn software op punt brengen, de kleine en grotere fouten eruit halen en de laatste aanpassingen doorvoeren. De meeste recente testversie bevat meer dan 300 bug fixes, volgens het bedrijf.

Gabe Aul, hoofd van het Windows Insider programma, stelde in een blogpost dat Build 10159 gewoon ook stabiel was verklaard en het fiat had gekregen om verspreid te worden onder de Insider testers. “We wilden niet wachten met 10158, dus beslisten we om deze uit te brengen terwijl we 10159 nog aan het evalueren waren. Maar zoals bleek is 10159 ook een geweldige build en voldeed het aan onze criteria voor de Windows Insider Fast Ring,” verklaarde Aul de snel opeenvolgende releases van de previews.

Aul sprak ook over een “interessante verandering” die aan de preview van 10159 was toegevoegd. Meer uitleg gaf hij daar niet bij. Het kan zijn dat hij de officiële Windows 10 wallpaper bedoelt die de preview bevatte, maar hij noch Microsoft heeft dat expliciet bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business