Energiemonitor Smappee komt met kmo-versie

Smappee, de slimme energiemonitor van Belgische makelij, komt met een nieuwe versie voor bedrijven die op energiekosten en -verbruik helpt besparen.

Smappee, het bedrijf achter de gelijknamige slimme energiemonitor, komt met een nieuw product op de markt. Smappee Pro is gericht op de professionele markt en helpt bedrijven met meerdere vestigingen besparen op energiekosten en -verbruik.

Smappee kwam in de zomer van 2014 voor het eerst op de markt. De slimme energiemonitor brengt je totale energieverbruik in kaart en herkent automatisch welke elektrische toestellen actief zijn aan de hand van hun magnetische signatuur. Een veelbelovend concept, maar niet zonder groeipijnen, zoals bleek uit onze review.

“Na ons succes met Smappee op de energiemarkt voor consumenten, zetten we nu, met Smappee Pro, in op kmo’s. Smappee Pro stelt kmo’s met meerdere vestigingen in staat om tegen relatief lage kosten en via een eenvoudige installatie aan professionele energiemonitoring te doen,” zegt Stefan Grosjean, CEO en medeoprichter van Smappee.

Smappee Pro laat toe om in realtime het energieverbruik bij te houden, zowel per toestel als per locatie, en toestellen vanop afstand in en uit te schakelen. Dat gebeurt vanuit een webportal of mobiele app (Android en iOS). Onder meer het energieverbruik, de energiebesparing en de CO2-voetafdruk worden in kaart gebracht. De app geeft bovendien ook advies en tips hoe er op energie kan worden bespaard.

Met de Smart Logic-functies kunnen gebruikers geautomatiseerde schema’s en commando’s creëren, waardoor het ene toestel het andere kan in- of uitschakelen of apparatuur bij zonsopkomst kan worden aangezet en bij zonsondergang weer kan worden uitgezet. Daarvoor moeten wel optionele adapters worden aangeschaft.

De Smappee Pro meet ten slotte ook de productie van zonne-energie en visualiseert de kostenbesparingen die het gebruik van zonne-energie oplevert, zodat je meteen zicht hebt op het rendement van je zonnepanelen.

Smappee Pro is beschikbaar vanaf juli 2015 aan een richtprijs van 599 euro. Dat is exclusief BTW, installatie- en dataopslagkosten. De monitor kan worden geïnstalleerd door een Smappee-partner of een eigen installateur naar keuze.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business