Nieuws

MasterCard laat je betalen met een selfie

Als het van MasterCard afhangt, zijn paswoorden binnenkort verleden tijd en betalen we allemaal met behulp van ons gezicht of vinger.

MasterCard experimenteert zowel rond gezichtscantechnologie als vingerafdrukidentificatie. Met deze nieuwe technieken hoopt het bedrijf digitale fraude tegen te gaan. Volgens een artikel van CNNMoney zal MasterCard in de komende maanden een pilootprogramma uitrollen met 500 deelnemers. “Volgens mij zal de nieuwe generatie, welke van selfies houdt, dit erg leuk vinden. Ze zullen de nieuwe methode omarmen.” Zegt Ajay Bhalla, veiligheidsdirecteur van MasterCard.

Momenteel heeft het bedrijf al een SecureCode service waarbij klanten een paswoord moeten ingeven tijdens het betalen op online winkelsites. Met deze service probeert MasterCard ongeautoriseerd creditkaartgebruik tegen te gaan tijdens het online winkelen. Een volgende stap tegen fraudeurs is het gebruiken van biometrische technologie. Bij deze technologie is echter nog steeds een authenticatieprocedure nodig.

Om de nieuwe functionaliteit te kunnen gebruiken, zullen klanten de MasterCard app moeten downloaden. Deze app zal twee authenticatiemethodes bevatten, namelijk vingerafdrukidentificatie en gezichtsherkenning. Bij de eerste techniek zal de gebruiker zijn apparaat moeten aanraken. Voor de gezichtsherkenning zal de app gebruik maken van je camera. Volgens MasterCard zullen geen beelden van je vinger of gezicht worden opgeslagen. De app kan je gezicht reconstrueren aan de hand van data dat het bijhoudt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business