Nieuws

Windows 10 krijgt eigen Minecraft

De nieuwe ‘Minecraft: Windows 10 Beta Edition’ belooft een hybride versie te worden tussen mobiele en PC-versies.

Tijdens de MineCon-conferentie van deze week kondigde Microsoft aan dat een betaversie van Minecraft voor Windows 10 beschikbaar zal zijn met de release van het OS op 29 juli. Hierdoor wordt Windows 10 toegevoegd aan een lange lijst met plaatsen waar je Minecraft kan spelen.

Sinds Microsoft Mojang, de Zweedse fabrikant van Minecraft, opkocht in 2014 heeft Microsoft het populaire spel in zowat alle Microsoft-platformen gestoken, zoals Xbox One, HoloLens en nu Windows 10. Momenteel kan je Minecraft al spelen op Windows, maar deze versie zal speciaal aangepast zijn voor het nieuwe operating system van Microsoft.

Minecraft Windows 10 heeft bijkomende optimalisaties waardoor het zichzelf onderscheidt van de bestaande computerversie. Zo zal je eenvoudig kunnen wisselen tussen je touchscreen, controller, toetsenbord en muis, Xbox Live en Minecraft Pocket Edition online play. Ook zal er support zijn voor de opname- en deelopties die zich in GameDVR bevinden. Door deze verschillende controlemogelijkheden zal de versie aanvoelen als de ultieme hybride versie tussen mobiele en PC-versies.

De eigenaars van de al bestaande PC-versie zullen de nieuwe versie gratis krijgen. Voor anderen zal het spel echter 10 dollar kosten. Zoals bij vorige versies van Minecraft, zullen toekomstige updates gratis zijn. Of deze versie beter zal zijn dan de PC-versie, is nog moeilijk te zeggen. Eén ding is echter zeker, dit belooft een grote lancering van een Windows 10 spel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business