Nieuws

Walmart wil boodschappen tot in koelkast bezorgen

Hoeveel klanten laten een bezorger in hun huis om hun boodschappen uit te laden? Walmart wilt het uitvissen.

Bezorgen tot in je slimme brievenbusje auto of aan je deur kennen we ondertussen. Maar hoeveel bezorgdiensten kunnen beweren dat ze je boodschappen niet alleen tot in je huis, maar zelfs tot in je koelkast brengen? Enkel Walmart, zo blijkt.

Digitaal slot

De Amerikaanse supermarktketen test momenteel of het boodschappen kan bezorgen tot in de woning van klanten, zelfs wanneer die niet thuis zijn. Daarvoor ging het een samenwerking aan met August Home, producent van slimme sloten en andere domotica. In de test kunnen klanten online boodschappen bestellen, en kiezen voor thuislevering. Wanneer de klant niet thuis is op het moment dat bezorger arriveert, krijgt hij toegang tot het gebouw dankzij een digitaal slot en een tijdelijke pincode. De klant krijgt op zijn beurt via de smartphone een melding wanneer de bezorging begint en eindigt, en kan een oogje in het zeil houden met slimme camera’s.

Niet alleen worden de boodschappen tot in huis gebracht, ook worden de houdbare en verse producten gescheiden. Etenswaren die koel bewaard moeten worden, worden meteen in de koelkast of vriezer gelegd. In de toekomst zullen klanten zelf aangeven of ze speciale voorkeuren hebben voor de bewaring. Liever dat je boodschappen in de garage worden gedropt, in plaats van in je woonkamer? Dat kan.

‘Niet voor iedereen’

In een blogpost waar hij de nieuwe proeven uit de doeken doet, zegt Walmart-vicepresident Sloan Eddleston te weten dat het concept niet voor iedereen is weggelegd. ‘En zeker niet nu meteen – maar we willen klanten de kans bieden om deel te nemen in proeven en ons te helpen bepalen hoe handel eruitziet in de toekomst.’ Vooral de nood aan een slim slot, en het toelaten van vreemden in je woning, is een voor de hand liggende barrière voor een uitwerking van de proef. ‘Wat vandaag buitengewoon lijkt, kan morgen de standaard worden,’ besluit Eddleston echter.

Het proefproject doet denken aan een experiment van een dochterbedrijf van Walmart, Jet. Daarbij kregen koeriers toegang tot appartementsgebouwen dankzij een slim slot, ook al waren de ontvangers van het pakket niet thuis.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business