Nieuws, Tips

Hoe koop je de Apple Watch nu al in België?

De Apple Watch is vooralsnog niet beschikbaar in België. Ik vertel je hoe je de smartwatch toch nu reeds kan bemachtigen.

Dat België niet bepaald hoog aangeschreven staat op de prioriteitenlijst van Apple, is een publiek geheim. Zo hoog dat er nog steeds geen datum vastligt voor de lancering van de Apple Watch in ons land. De allereerste Apple Store moet bovendien ook nog geopend worden, en ook daar zullen we nog even moeten op wachten. Wie vandaag naar de website van het fruitmerk surft, krijgt enkel de boodschap te lezen dat de smartwatch verkrijgbaar zal zijn in 2015. Welk jaar is het ook alweer?

Voor een horloge dat over een drietal maanden reeds aan zijn tweede OS-firmware begint, zijn dit schrijnende taferelen. Wetende dat het populaire hebbeding op 17 juli wél bij onze noorderburen zal verschijnen, bloedt het hart van menige gadget-fanatiekeling, inclusief het mijne. Gelukkig zijn er een aantal manieren waardoor je toch morgen al (of alleszins heel snel) een exemplaar in huis kan halen. Wij lijsten ze met plezier voor jou op.

1. Ga op vakantie en breng er eentje mee

Momenteel is het horloge al beschikbaar in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Mexico, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland, Taiwan en de Verenigde Staten. Hoog tijd dus om er eens op uit te trekken! Ken jij iemand die er op reis is of gaat? Geef hem/haar gerust je boodschappenlijstje mee. Bovendien worden er binnenkort nog enkele Europese landen aan dat lijstje toegevoegd, waaronder dus Nederland op 17 juli. Ik kan je persoonlijk een citytrip naar Rotterdam aanraden. Houd er wel rekening mee dat je de Apple Watch waarschijnlijk op voorhand online zal moeten bestellen.

2. Webwinkels

De Nederlandse webwinkel Bol.com lijkt hem al in huis te hebben, maar kijk uit! Je betaalt ongeveer 180 euro meer dan de adviesprijs van het goedkoopste toestel in Nederland zal zijn. Het apparaat wordt trouwens niet verkocht door Bol.com zelf, maar wel door apple-shop.be, een website die niet meteen vertrouwen uitstraalt. Wij hebben het donkerbruine vermoeden dat deze webwinkel de Watches aankoopt in de VS of het VK, om ze vervolgens door te verschepen. Je krijgt de belofte dat je je overprijsde toestel binnen de 2 werkdagen krijgt toegezonden, dus wie geld te over heeft, kan het proberen.

Ook Coolblue zou naar verluidt de Apple Watch in België gaan verkopen via zijn webshop. We vroegen hen naar de reële mogelijkheid hiervan maar wachten momenteel nog op een antwoord. Bestellen via de Nederlandse webwinkel zou ook hier geen soelaas bieden, aangezien je in de Nederlandse shop geen Belgisch adres kan ingeven. Ken je iemand in Nederland die jouw Watch wilt doorsturen, dan kan dit wel vanaf 17 juli.

3. Gebruik een “parcel forwarding service”

Met een zogenaamde parcel forwarding service creëer je een tijdelijk adres in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk van waaruit je de Watch kan bestellen. Forward2Me is zo’n dienst die opereert vanuit de UK. De dienst neemt je pakje in ontvangst en zendt het door naar jou. Je tijdelijke adres aanmaken kost 2,4 pond en betalen gaat met de bekendste kredietkaarten en PayPal. Uiteraard betaal je apart nog de kosten voor de verzending naar je Belgische adres.

Probeer op deze manier echter niet de schavuit uit te hangen, want via een steekproef worden sommige pakjes gecontroleerd op verboden waar. Deze methode schijnt heel vlot en correct te werken volgens getuigenissen op Twitter.

4. Koop een Pebble

Met een Apple Watch (rechts) ben je hip, trendy en helemaal mee. Wil je echter een horloge dat je niet dagelijks in de steek laat omdat de batterij op is, schaf je dan een Pebble (links: Pebble Time) aan. Het originele model kost je vandaag slechts 125 euro (verzendingskosten inbegrepen). Met voorsprong het beste dat je prijs-kwaliteitsgewijs zal vinden. Bovendien heb je ook hier de keuze om naar een duurder model te gaan. De Pebble Time zal bij ons vanaf 20 juli vrij verkrijgbaar zijn – online weliswaar. Ben je je toch aan het verlekkeren op dat mooie, blinkende fruitlogo? Ook daar valt een mouw aan te passen met deze stickerset.

5. Do it Yourself

Bind je iPhone aan je pols. Handig? Nee. Esthetisch verantwoord? Helemaal niet. Een statement? Straffer dan de speech van Forrest Gump. Een tweede DiY-suggestie: hang een iPod Nano (6G) aan je pols. Toegegeven, je moet al redelijk behoudsgezind zijn als je dit toestelletje nog steeds in huis hebt, maar desalniettemin is dit een acceptabele oplossing. Je vindt ook vandaag nog polsbandjes in alle soorten en maten om je oude iPod te dragen als een horloge. Recycleren: het milieu dankt u.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business