Nieuws

Solar Impulse 2 gestrand door defecte batterij

Na een recordvlucht van bijna vijf dagen staat het zonnevliegtuig met schade aan de grond in Hawaii.

Opnieuw heeft de Solar Impulse 2 een tegenslag te verduren. Het vliegtuig op zonne-energie dat bezig is aan een vlucht rond de wereld staat voorlopig aan de grond in Hawaii met behoorlijke schade aan te accu’s.

Het nieuwe onheil zorgt voor een bittere smaak na het enorme succes dat eerder deze maand werd behaald. Het zonnevliegtuig verbrak toen het wereldrecord van langst durende solovlucht. Piloot André Borschberg landde op 3 juli zijn 7212 kilometer lange vlucht van Japan naar Hawaii. Hij deed daar 4 dagen, 21 uur en 52 minuten over. Het vorige record van 76 uur stond op naam van Steve Fosset, en stamde uit 2006.[related_article id=”160903″]

Borschberg maakte gebruik van de automatische piloot om tijdens zijn vlucht periodes van 20 minuten in te lassen om te kunnen slapen of yoga-oefeningen te doen.

Maar de achtste etappe van de Solar Impulse 2 heeft de accu’s doen oververhitten. Een gedeelte van de schade is zelfs onherstelbaar, en zal moeten worden vervangen. Dit leidt ertoe dat de voortzetting van de reis rond de wereld naar verwachting twee tot drie weken moet worden uitgesteld.

Een flinke tegenslag, aangezien de dagen op het Noordelijk Halfrond weer korter worden en de Solar Impulse 2 daglicht nodig heeft om de accu’s genoeg op te laden om ’s nachts door te kunnen vliegen. De vertraging brengt dus de complete voortzetting van de reis in gevaar.

Het is niet de eerste keer dat de Solar Impulse ongepland aan de grond moet blijven. Eerder maakten slechte weersomstandigheden een vertrek ook al onmogelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business