Nieuws

Tijdelijk geen Windows 10 Previews meer

Om zich optimaal voor te bereiden op de nakende lancering van Windows 10, heeft Microsoft het Windows Insider-programma stopgezet.

Windows 10 komt eraan en dat heeft zijn gevolgen. Onnoemelijk veel mensen zitten al weken, misschien zelfs maanden, te wachten op de lancering van “het laatste grote besturingssysteem ooit”. Vorige week berichtten we dat het nieuwe besturingssysteem eindelijk klaar was voor lancering. Nog eerder bleek echter dat niet iedereen op 29 juli meteen zal kunnen genieten van een gratis upgrade.

De volgende stap in het grote releaseplan is het (tijdelijk) stopzetten van Windows Insider updates. Gabe Aul, verantwoordelijke voor het Insider-programma, liet gisteren verstaan dat er geen ISO-bestanden meer worden vrijgegeven tot na de release. Concreet betekent dit dat mensen die zich op het programma hebben ingeschreven en momenteel een Windows Preview draaien, zich niet moeten verwachten aan nieuwe updates tot 29 juli.

Op die dag krijgen zij – als eersten, indien voldaan aan de voorwaarden – een officiële release-versie. Ze krijgen dan de ‘finale’ versie binnen via Windows Update, en niet via het Insider-programma. Na de officiële release herneemt Microsoft zijn Windows Insider-programma om verdere updates te toetsen aan zijn testpopulatie.

Microsoft is immers reeds bezig aan een volgende grote update van zijn besturingssysteem. Dit project draagt de codenaam ‘Redstone’ en zal vermoedelijk beschikbaar zijn in oktober of begin 2016. Tegen dit punt wil Microsoft Windows 10 up and running hebben voor alle PC’s en tablets.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business