Nieuws

Wat verdwijnt in Windows 10?

Microsoft legt steeds met veel enthousiasme de nieuwe features en voordelen van Windows 10 uit. Wat raken we echter kwijt bij het upgraden naar Windows 10?

Wanneer Windows 10 zichzelf aanbiedt op je computer zal je waarschijnlijk niet kunnen wachten om de gratis upgrade uit te voeren. Dat is zeker een goed idee, maar vergeet niet dat je ook een paar zaken zal verliezen wanneer je overschakelt naar het nieuwe besturingssysteem.

In de eerste plaats zal je afscheid moeten nemen van enkele softwaretoepassingen. Windows 10 betekent namelijk het einde van Windows Media Center, je favoriete kaartspel hartenjagen en de bureaublad-gadgets van Windows 7.

Fervente floppydisk-gebruikers zullen nieuwe drivers moeten installeren en voor het bekijken van DVD’s zal je ook nieuwe software moeten zoeken. Microsoft laat wel weten dat een DVD-optie voor Windows 10 later dit jaar zal uitkomen, in de tussentijd kan je natuurlijk gebruik maken van VLC.

Bovenop de verloren software, zijn er ook beperkingen qua ondersteuning van enkele features van Windows 10.

Cortana zal enkel ondersteund worden in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje op het moment van de uitrol. Hetzelfde geldt voor Microsofts muziek- en videostreamingdienst die ook aan regionale beperkingen onderworpen zijn.

Voor Windows Hello, dat toelaat om met biometrische wachtwoorden in te loggen, zal je apparaat dan weer moeten beschikken over een infraroodcamera voor de gezichtsherkenning of een ondersteunde vingerafdruklezer.

Als laatste heeft Microsoft de manier van updates aangepast. Pro- en Enterprise-gebruikers zullen nog steeds hun updates kunnen uitstellen. Gebruikers van de Home-editie zullen deze optie daarentegen niet hebben. De updates zullen standaard automatisch gedownload en geïnstalleerd worden wanneer deze beschikbaar zijn, al is daar wel een mouw aan te passen.


Blijf op de hoogte van het laatste ICT-nieuws!

Email*

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business