Nieuws, Tips

Overleven al je apps en bestanden de stap naar Windows 10?

Microsoft biedt een gratis upgrade aan voor gebruikers van Windows 7 en 8.1. Niets om op aan te merken, zou je denken. Maar overleven al je applicaties deze upgrade wel?

Desert_Dehydration_640x267.2

Een eerste controle die je steeds kan gebruiken is de compatibiliteitschecker die eigenaars van Windows 7 en 8.1 op hun pc hebben staan. Deze applicatie kan je eenvoudigweg vinden door op het Windows 10-symbool in het systeemvak te klikken. Indien het aangeeft dat je systeem niet compatibel is, kan je via deze checklist nagaan wat het probleem is.

Als je je zorgen maakt over software die niet meer zal werken, is het ook aan te raden Windows 10 nog niet meteen te installeren. De kopieën van Windows 10 zullen niet opgeraken door een paar weken te wachten en in de tussentijd kan het zijn dat enkele van de compatibiliteitsproblemen zijn weggewerkt.

Microsoft weet raad

Een andere goede raad die we je kunnen geven, is altijd de informatie van Microsoft na te kijken. In de sectie met belangrijke informatie wordt uitgelegd welke items de stap naar Windows 10 aankunnen en welke niet.

Het goede nieuws is dat je documenten en persoonlijke bestanden de transitie naar Windows 10 zonder problemen zouden moeten verwerken. Om op zeker te spelen, is het echter aan te raden je persoonlijke bestanden te back-uppen alvorens je de upgrade uitvoert. Je Windows-apps en -instellingen zouden ook intact moeten blijven na de upgrade. Microsoft waarschuwt echter dat sommige applicaties of instellingen de migratie niet overleven.

“De mogelijkheid om een apparaat te upgraden is niet alleen afhankelijk van de systeemspecificaties. Dit kan ook afhangen van de stuurprogramma’s, firmware-ondersteuning, compatibiliteit van toepassingen en ondersteuning van functies. Ongeacht het feit of het apparaat voldoet aan de minimum vereisten voor Windows 10,” staat te lezen op de site van Microsoft.

Third-party antivirus en anti-malware applicaties zullen om deze reden gedeïnstalleerd worden tijdens het upgradeproces en hierna terug worden geïnstalleerd met de laatste versie van de software. Hierbij gaat Microsoft ervan uit dat je licentie niet vervalt door de software te upgraden. Indien dit wel het geval is, zal Windows Defender worden geïnstalleerd.


Blijf op de hoogte van het laatste ICT-nieuws!

Email*

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business