Nieuws

Whatsapp voorziet snoozefunctie en gepersonaliseerde meldingen

Whatsapp heeft op 24 uur tijd vijf updates uitgerold voor de berichtendienst die een aantal nieuwe features introduceren.

Krijg je een hele zwik WhatsApp-berichten, maar ben je niet altijd in de gelegenheid om alles direct te beantwoorden? WhatsApp voelt je pijn, en komt met een nieuwe feature.

Afgelopen week heeft de populaire chatapplicatie binnen 24 uur een vijftal updates gehad. Eén daarvan geeft je de mogelijkheid om specifieke berichten te markeren als ongelezen. Door een gesprek ingedrukt te houden kun je deze nu aanduiden als ongelezen. Deze functie maakt het bericht ‘groen’, maar verandert verder niks in de chat of chronologische volgorde van het gesprek.

Het is niet zo dat je met de feature mensen wijs kunt maken dat je het bericht niet gelezen hebt. De zender krijgt nog steeds de grijze en blauwe vinkjes te zien. De functie is bedoeld als herinnering, zodat je niet vergeet te antwoorden. Een soort snoozefunctie dus.

Een andere nieuwe feature in de updatereeks is de mogelijkheid notificaties te veranderen per contact. Wanneer je de detailpagina van een specifiek contact opent, kun je daar de notificaties aanpassen, onder de lijst met gedeelde media (specifiek geluid, lengte van vibratie), en ook het contact dempen voor een periode van 8 uur, een week of een jaar.

Ook is er de mogelijkheid om minder data te gebruiken bij het bellen via WhatsApp.

WhatsApp 2.12.197 is als APK (dus alleen voor Android) te downloaden op de WhatsApp-website, als je geen zin hebt om te wachten op de reguliere update via de Play Store.

Wist je dat je ZDNet ook kan volgen via Whatsapp? Elke werkdag bezorgen we je het beste nieuws van de dag, rechtstreeks op je smartphone. Lees hier hoe je kan inschrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business