Nieuws

Razer koopt Androidconsole Ouya op

De gameconsole-startup Ouya is opgekocht door Razer. Hiermee hoopt het bedrijf één van de grootste spelers in de woonkamer te worden.

De gameconsole van Ouya was één van de eerste om met een tv-box te komen welke verbonden is met het internet. Dergelijke boxen zijn ondertussen echter geen uitzondering meer. Google heeft bijvoorbeeld twee box-technologieën uitgebracht: Android TV en Chromecast. Ook Amazon en Apple bieden dergelijke technologieën aan. Om hier tussenuit te springen spitste Ouya zich op spelontwikkelaars. Dit was echter niet genoeg, het bedrijf had steeds meer moeite om het hoofd boven water te houden.

De aankondiging dat Ouya akkoord is gegaan met het verkopen van zijn software en app-store aan Razer komt dus niet helemaal als een verrassing. Razer zal ook het 15-tal mensen werkende voor Ouya aannemen. Ook voor de CEO van het bedrijf, Julie Uhrman, is er een plaatsje vrij binnen Razer. De grote ontbrekende factor in deze aankondiging is echter de hardware-afdeling van Ouya. Waarschijnlijk zal deze gesloten worden. Al heeft Razer wel belooft ondersteuning te blijven aanbieden voor minstens de komende 12 maanden.

Razer zal de technologie van Ouya, waaronder de app-store, aanbieden aan andere fabrikanten onder de naam Cortex. Ouya bood zijn app-store al aan aan verschillende tv-boxen, waaronder een paar in China. Razer wilt deze echter verder uitbreiden. “Het maakt ons één van de grootste spelers in de woonkamer,” voegt Min-Liang Tan, de CEO van Razer, hier aan toe.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business