Nieuws

Apple wil een mobiele operator worden

Apple zoekt een manier om zijn iPhone-koe nog wat harder te melken. Het bedrijf lijkt dit te willen verwezenlijken door een mobiel netwerk aan te bieden.
Dmitro2009 / Shutterstock.com

Apple denkt eraan in de MVNO-markt te stappen. Een MVNO, mobile virtual network operator, is een bedrijf die geen licentie heeft, maar onder een eigen merknaam mobiele telefonie verkoopt over het netwerk van een andere gsm-operator. Er wordt gezegd dat Apple aan het testen is om mobiele bandbreedte te huren in de Verenigde Staten en Europa, zodat het bedrijf de service kan herverkopen.

Er zijn al langer geruchten dat Apple MVNO-services wilt aanbieden. Twee recente ontwikkelingen maken de stap naar MVNO nu echter haalbaar voor Apple. In de eerste plaats verkoopt Apple al SIM-kaarten met de iPad sinds vorig jaar. Met deze SIM-kaart is het mogelijk om je tablet op verschillende operators te laten werken. Met behulp van deze technologie kan Apple zijn eigen mobiele netwerk aanbieden, zonder zich op één operator te moeten vastpinnen.

Een tweede ontwikkeling die Apple kan helpen bij het aanbieden van een mobiel netwerk, is ‘Project Fi’ van Google. Bij deze technologie wordt er gebruik gemaakt van één SIM-kaart die op zowel het netwerk van T-Mobile als Sprint werkt. De service verandert automatisch van netwerk naar gelang welke operator de beste service aanbiedt voor een bepaalde locatie. Ook kunnen er telefoons via wifi worden gestart, waarna deze naar een mobiel netwerk kunnen overgaan indien dit nodig is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business