Nieuws

Carrefour experimenteert met mobiele kassa’s en lounge

Carrefour test een nieuw winkelconcept uit voor zijn express-winkels, waarbij onder andere mobiele kassa's wachtrijen moeten verkorten.

De Express-winkels van Carrefour zijn kleinere vestigingen die al een focus hadden op klanten die snel een ontbijt of maaltijd wilden oppikken. Het bedrijf versterkt die focus met de introductie van onder andere een lounge en mobiele kassa’s.

Het concept wordt vanaf deze week getest in de Carrefour Express Froissart in de Europese wijk in Brussel. De mobiele kassa’s moeten wachtrijen verkorten. In se gaat het om niet meer dan smartphones die met een betaalterminal verbonden kan worden. Wanneer er een rij klanten aan de kassa wacht, kan een medewerker met de mobiele kassa in de rij gaan staan en producten inscannen. Klanten kunnen hun boodschappen dan met een bankkaart afrekenen via de betaalterminal, zonder de traditionele kassa te passeren.

Naast de mobiele betalingen zet Carrefour ook meer in op eetgelegenheid. Het voorziet een loungeruimte in de winkel met zit- en statafels, een koffieapparaat, een fruitpers voor sinaasappels, en een oven en microgolf voor wie een warme maaltijd wil bereiden. Klanten kunnen er gebruik maken van gratis wifi, en er zijn ook stopcontacten en USB-poorten voorzien voor het opladen van elektronische toestellen. Verder staat er ook een smoothiemachine voor klanten die meer dan enkel sinaasappelsap willen drinken.

Het nieuwe Express-concept legt ook sterker de nadruk op verse, biologische en lokale producten in de winkel. Plannen voor uitbreiding naar andere steden of regio’s maakte de supermarkt niet bekend.

grafeenmicrochipsonderzoekstaneenWetenschap

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals