Nieuws

Hoe veilig is het slimme huis?

Slimme huisapparatuur kan misschien veilig zijn wanneer je deze net hebt gekocht. Hoe wordt deze veiligheid echter in de toekomst gewaarborgd?

smarthome (Small)

De opkomst van het internet der dingen en het concept van het slimme huis is in volle gang. Nieuwe technologieën waarmee je je huis kan omvormen tot een volwaardig smarthome springen als paddenstoelen uit de grond. In hun drang om als eerste nieuwe snufjes aan te bieden, vergeten fabrikanten echter de veiligheid van deze systemen te waarborgen.

De Online Trust Alliance (OTA), met leden zoals AVG, Microsoft en Symantec, waarschuwt daarom over de veiligheid van dergelijke apparaten. De werkgroep gelooft dat een set richtlijnen kan helpen om ontwikkelaars van slimme technologieën in de juiste richting te duwen en te laten inzien dat veiligheid een kritiek onderdeel van het productieproces is.

Hierbij legt OTA niet alleen de nadruk op de veiligheid van verkochte producten, ook de duurzaamheid van dergelijke producten staat ter discussie. Wat gebeurt er namelijk wanneer je een slim huis koopt? Is er een manier om te voorkomen dat de vorige eigenaars je garage kunnen openen, lichten kunnen aan- en afzetten en de temperatuur van je huis ontregelen?

Al deze vragen heeft OTA omgezet tot een volledig framework met richtlijnen. Nu is het alleen nog afwachten in hoeverre ontwikkelaars van slimme technologieën zich iets aantrekken van deze richtlijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business