Nieuws

Speel Rollercoaster Tycoon 3 op je iPhone

Frontier krijgt erg lovende reacties na het hebben uitgebracht van RollerCoaster Tycoon 3 op iOS.

Vorig jaar bracht Atari de langverwachte RollerCoaster Tycoon 4 voor mobiele apparaten uit. Velen sprongen op de kans om hun favoriete spel uit hun jeugd te herleven en kochten het spel van zodra het uitkwam. Het spel bevatte echter niets wat de originele computerspellen zo leuk maakten en kopers voelden zich dan ook bedrogen uitkomen.

Het volgende bedrijf die zijn kans waagt in het hermaken van het populaire spel voor mobiele apparaten is Frontier. In tegenstelling tot Atari, welke een volledig nieuw spel had gemaakt, heeft Frontier de bestaande RollerCoaster Tycoon 3 aangepast voor op iOS. Het spel bevat namelijk alle 18 scenario’s uit het originele spel en krijgt als resultaat erg goede recensies.

Het spel kost 3,99 dollar en vraagt in de loop van het spel geen extra kosten, in tegenstelling tot de geflopte variant van Atari. De software heeft een totale grootte van 589 MB en vergt erg veel van je mobiele toestel. Daarom wordt er ook gevraagd het spel te spelen op een iPhone 5s of iPad Air of beter.

Ook voor een nieuwe PC-variant van RollerCoaster Tycoon nemen Atari en Frontier het tegen elkaar op. Eind dit jaar zal RollerCoaster Tycoon World van Atari namelijk uitkomen en in 2016 wordt Planet Coaster: Simulation Evolved van Frontier verwacht. Voor Atari is het te hopen dat ze iets hebben geleerd uit hun floppende RollerCoaster Tycoon 4, anders dreigt het bedrijf volledig overrompeld te worden door concurrent Frontier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business