Nieuws

Gebruik je smartphone als kredietkaart met Samsung Pay

Mobiele betalingen worden te weinig ondersteund door winkels om echt van de grond te komen. Samsung heeft echter een oplossing klaar.

Mobiele betalingen zijn nog steeds niet van de grond gekomen. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat een mix van bedrijven, gaande van de smartphonefabrikant tot de bank, moeten samenwerken om deze technologie tot leven te wekken. Hierdoor zijn de betaalapps verwarrend, onbetrouwbaar en werken ze maar bij een beperkt aantal winkels.

Nieuwe technologie

De problemen met de betaalapps worden stilletjes aan weggewerkt, al blijft de ondersteuning van mobiele betalingen in winkels te weinig verspreid om de technologie echt van de grond te krijgen. Samsung hoopt hier echter iets aan te doen. Het bedrijf heeft namelijk in februari LoopPay, een bedrijf dat werkte aan mobiele betalingen, opgekocht.

In tegenstelling tot andere betaalapps, zoals Google Wallet en Apple Pay, gebruikt LoopPay ‘Magnetic Secure Transmission’ (MST). Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kleine spoel welke de magnetische code uitzendt die een betaalterminal normaal gezien van je kredietkaart krijgt. Hierdoor kan je bijna overal waar men een kredietkaartterminal heeft, betalen met Samsung Pay. Indien de terminal van de winkel MST toch niet ondersteunt, of helemaal geen terminal heeft, kan je nog steeds gebruik maken van NFC, de technologie die door andere betaalapps wordt gebruikt.

Nog even geduld

Samsung werkt er erg hard aan om de veiligheid van zijn gebruiker te waarborgen. In plaats van je kredietkaartgegevens daadwerkelijk uit te sturen, wordt er namelijk gebruik gemaakt van een tijdelijke token die door Visa of Mastercard wordt gecreëerd. Ook wordt de informatie opgeslagen in een aparte uitvoeringszone, waardoor de informatie gescheiden wordt gehouden van andere apps.

Samsung lijkt dan ook met reden erg enthousiast te zijn over deze nieuwe technologie en heeft de Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ en Note 5 al voorzien van de nodige hardware voor de ondersteuning van Samsung Pay. Je hebt dus mogelijk al een smartphone in handen die volledig klaar is om de betaalapp van Samsung te kunnen gebruiken, al zal je in België nog even moeten wachten op de ondersteuning van Samsung Pay. Samsung Pay wordt namelijk eerst uitgerold in Korea op 20 augustus en in de Verenigde Staten op 28 september. Hierna zal pas de uitrol naar Europa en China gebeuren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business