Nieuws, slider

Coinbase introduceert Coinbase Card: de kredietkaart voor cryptomunten

Betalen met bitcoin door middel van een fysieke betaalkaart? Coinbase en Visa maken het mogelijk met de nieuwe Coinbase Card.

Naast fysieke munten en biljetten zijn er vandaag de dag ook zogenaamde cryptomunten, waarvan de bitcoin zonder twijfel de meest bekende is. Onder andere het Britse Coinbase specialiseert zich in de verhandeling van cryptomunten. Dit bedrijf is nu in zee gegaan met niemand minder dan Visa om een fysieke betaalkaart te ontwikkelen voor cryptomunten, met name de Coinbase Card.

Coinbase Card: hoe werkt het?

Deze crypto-visakaart werkt in feite niet anders dan een gewone visakaart, alleen de munteenheid verschilt. Zo kunnen klanten van Coinbase betalen met bitcoin, ethereum en litecoin door de kaart in een betaalterminal of bankautomaat in te voeren. “Coinbase Card ondersteunt alle beschikbare cryptomunten op het platform van Coinbase, wat wil zeggen dat klanten kunnen betalen voor een maaltijd met bitcoin, of ethereum kunnen gebruiken om hun treinticket naar huis te kopen”, verduidelijkt Zeeshan Feroz, hoofd van de Britse tak van Coinbase in het blogbericht. Er is dus geen speciale betaalterminal nodig om een betaling te kunnen uitvoeren met de Coinbase Card.

Bij de lancering zal de Coinbase Card alleen beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, maar het is de bedoeling dat de betaalkaart verspreid wordt over heel Europa. Bij de contactloze betaalkaart hoort bovendien ook een app waarmee klanten hun uitgaven makkelijk kunnen opvolgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business