Nieuws

Digitale boeken sterk in opmars

Boekenliefhebbers vinden hun weg steeds beter tot het e-boek. De cijfers spreken dan ook boekdelen: de verkoop van e-boeken in Vlaanderen stijgt met maar liefst 20 procent.

88578_story__ebooks C

Het e-boek neemt een steeds prominentere plaats in binnen de Vlaamse boekenmarkt. Ten opzichte van de totale boekenverkoop zijn er namelijk 3 procent e-boeken verkocht geweest tijdens het tweede kwartaal. Wanneer je dit vergelijkt met de verkoop van e-boeken vorig jaar kunnen we spreken van een stijging van maar liefst 20 procent. Indien we slechts de online verkoop van boeken in rekening nemen, maakt het e-boek zelfs voor een kwart deel uit van de totale verkoop van boeken.

Waar vraag is, is ook aanbod nodig en dit hebben boekenleveranciers goed begrepen. Vorig jaar waren nog maar 33,34 procent van boeken digitaal verkrijgbaar. Dit jaar zijn we echter op de 38,86 procent beland. Dit betekent wederom een stijging van bijna 20 procent en zorgt ervoor dat 44 procent van het totale titelbestand voortaan digitaal te verkrijgen is.

Het gegroeide aanbod is echter niet de meest doorslaggevende factor voor veel Vlamingen, ook de prijs is namelijk van groot belang. In 2010 moest je nog meer dan 83 procent van de normale boekenprijs ophoesten voor je favoriete e-boek. Dit jaar is dit nog slechts 59,5 procent. Hierdoor is de gemiddelde prijs voor een e-boek voortaan nog maar 8,89 euro. Niets houd je dus nog tegen om deze zomer van een goed digitaal boek aan het zwembad te genieten.

-vlaanderenboekdigitale boekene-boeke-readerebookontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals