Wileyfox, een nieuwe Britse start-up, lanceert twee smartphones met populair Android-alternatief.

storm wileyfox

Een nieuwe Britse start-up wil profiteren van de hype die OnePlus wist op te wekken: uitstekende toestellen voor uitstekende prijzen. Hiervoor gaat het in zee met Cyanogen OS, de commerciële variant van CyanogenMod. Eerder deze week werd al bekend dat de ZUK Z1, een onderaanneming van Lenovo, dit ook ging doen.

De Britse start-up met de kleurrijke naam Wileyfox wordt gesteund door VentureSpring, dezelfde groep die eerder ook al Kazam steunde. De eerste verwezenlijkingen van Wileyfox zijn een smartphone in het middensegment, en eentje in het budgetsegment.

Gezwinde Storm

swift wileyfoxDe Storm zal de duurste zijn met een prijs van 270 euro. Voor die prijs krijg je een toestel van 5,5 inch met een full HD-display, een 20 megapixelcamera van Sony, een 8 megapixel hoofdcamera, allemaal draaiende op een Snapdragon 615. Met 3GB RAM en 32GB intern geheugen gaat het toestel ook hier mee met de trend die OnePlus wist te zetten.

Het goedkopere toestel, de Swift, zal 175 euro gaan kosten. Daarvoor krijg je een toestel van 5 inch met HD display, 13 megapixel hoofcamera, 5 megapixel selfiecamera, een Snapdragon 410 en 2GB RAM met 16GB intern geheugen. Beide toestellen bezitten een batterij van 2500mAh en ondersteunen dual SIM.