Nieuws

Snapdragon 820 herkent zero-day malware

In de Qualcomm Snapdragon 820 zit Smart Protect, een gloednieuwe innovatie die dankzij machine-learning nieuwe aanvallen automatisch detecteert in real-time.

Qualcomm heeft al wat features getipt voor zijn Snapdragon 820, zoals ondersteuning voor “DSLR-kwaliteit fotografie”, maar de chip krijgt ook een beveiligingsupdate.

Het bedrijf heeft maandag een nieuwe anti-malware technologie geïntroduceerd, genaamd Smart Protect, die moet beschermen tegen zero-day aanvallen. De technologie zou volgend jaar in de Snapdragon 820 moeten komen, en verzorgt “real-time, on-device machine learning, ontworpen voor accurate en effectieve detectie van zero-day malware, en een verbeterde persoonlijke en apparaatbeveiliging”, aldus Qualcomm.

Smart Protect is ook de eerste applicatie die gebruik maakt van Qualcomm’s Zeroth technologie, beschikt over een “geavanceerde cognitive computing behavioral engine” om malware te detecteren en classificeren in real-time.

Qualcomm zegt dat het samenwerkt met beveiligingsbedrijven als Avast, AVG en Lookout om de features naar anti-malware apps te kunnen brengen. Het bedrijf zegt dat deze technologie niet alleen in het voordeel is van de consument, die opgelucht adem kan halen nu hij weet dat zijn data beter beschermd is. Ook providers kunnen “de druk van frauduleuze rekeningen en netwerkverstopping die vaak wordt geassocieerd met malware-infectie” met de technologie nu beter voorkomen.’

De Qualcomm Snapdragon 820, die gaat beschikken over een nieuwe Adreno 530 GPU, zal in de eerste helft van 2016 op de markt verschijnen. De chip belooft sneller en zuiniger te zijn dan zijn voorganger, en biedt ondersteuning voor het gebruik van 3 camera’s tegelijk (1 aan de voorzijde en 2 aan de achterzijde) tot 25MP en 30fps zonder sluitervertraging.

malwarequalcommsnapdragon 820zero-day

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals